Kentekenherkenning NumberOK®

Met onze NumberOK® kentekenherkenningssoftware is het mogelijk om alle voertuigstromen te controleren en registreren.

Plaats een kentekencamera langs uw toegangsweg en u registreert iedereen die bij u langs komt. U kunt voor geautoriseerde voertuigen automatisch het hek of de slagboom openen, of juist voor bepaalde kentekens de poort gesloten laten. Hieronder vind u een aantal toepassingen voor het NumberOK® kentekenherkenningssysteem.

Parkeerbeheer

Wilt u uw personeel e/o klanten automatisch toegang verschaffen op uw parkeerterrein, dan kan dit met NumberOK® kentekenherkenning. Door een camera zo op te stellen dat alle nummerplaten van de voertuigen goed te lezen zijn, kunt u de slagboom automatisch openen zodra er een in de database geregistreerde nummerplaat voor de slagboom komt.

Alarmering

Wilt u bij het "zien" van bepaalde nummerplaten gealarmeerd worden, bijvoorbeeld omdat het voertuig eerder na het tanken zonder betalen is doorgereden, dan is ook dat op basis van de gegevens in de database mogelijk.
Het kan natuurlijk ook zijn dat u juist gealarmeerd wilt worden als het gesignaleerde voertuig NIET in de database staat, ook dat behoort eenvoudig tot de mogelijkheden.

Afwijkend rijgedrag

Een andere optie van NumberOK® kentekenherkenning is het registreren van alle kentekens die langs komen. bijvoorbeeld bij de toegangsweg tot een industrieterrein. Alle kentekens worden opgeslagen in een database, waarna eenvoudig is na te gaan welke voertuigen wanneer zijn gesignaleerd. Zijn er voertuigen op vreemde tijden of komen ze vaker als normaal langs? Met een eventuele realtime koppeling met het VBV is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld gestolen of vermiste voertuigen te signaleren.

Het is uiteraard mogelijk om meerdere van bovengenoemde opties te combineren, zo kunt u bijvoorbeeld de slagboom aan de toegang automatisch openen en alle voertuigen registreren.